Navigatie draad

E. dit plan werd gekopieerde door Maguy Marenne 2 maart 1998, naar het kantoor van de planning van de gemeente Bastogne (kopiëren verboden). Hij verschijnt in de atlas van vicinaal communicatie van de commune van Noville. Hier de gebouwen bevatte daarin reeds:

1. de voormalige kapel bezetten een richting en een andere locatie van het huidige gebouw.

2. dit kleine gebouw op de hoek zou zijn geweest de school.

3-4 de serie van gebouwen in de SW van de kruising hoek gelegen was waarschijnlijk bezit van Kasim familie, meest later opgesplitst in de eerste plaats in Kasim-Sulbout en aan de andere kant schoenmaker-Kasim.

5. de grote boerderij Mathieu en bijbehorende afhankelijkheden (afbrandde in December 1944)

6. de huis Goffin, waarschijnlijk het oudste nog bestaande gebouw

7. de huis van Jean Evrard 'de oude smederij'. Gesloopt na het offensief.

8. de boerderij Gaspard-Kasim dan Thiry-Gaspard (momenteel Robert Thiry).

9. de huis-Pierre Delsat vandaag ingenomen door Ersilia Georges.

10. min of meer op de locatie van het huis van Philippe Paquay, was boerderij Collard, verkocht aan de man Victor Paquay-Dumont (verwoest in 44-45).

F. kapel Sainte-Barbe, foto genomen in 1946.  Notities op de muur, het teken D/2, waardoor een verwijzing naar de hond bedrijf, 2e bataljon Rangers die bivouaquait met Foy-Recogne in oktober 1944.Forward plan, een van de vier brandkranen, gietijzeren, naast twee grote stenen troggen.(Reproductie Joël Robert)

G. La Croix Sainte-Barbe.Links het origineel aan de voet van een van de twee eeuwenoude beuken en rechts het nieuwe Kruis van een jonge beuken en een jonge eik hem te wachten. Het werd ingehuldigd op 17 September 2006 door M. le Dean Lambert op initiatief van de inwoners van Foy. De restauratie is het werk van André Bastin de Foy.De top van deze heuvel (535 m), aan de rand van de huidige N30, was ooit een bekende site van reizigers. In 1877 de dorp leraar Mr. Auguste Baltus schreef: "we kunnen geven twee grote beuken, triple bomen, majestueus stijgen ten zuiden van Foy, Bastogne-Houffalize langs de weg; Deze bomen, zoals we ontdekken meer dan 20 competities afstand, staan bekend als bomen Sainte-Barbe, omdat ze zijn het eigendom van de kapel van Foy inclusief Sainte Barbe is de patroonheilige".(Tandel - Luxemburg Commons.) (Doc.) Maguy Marenne)

H. Foy school 1931Erkend meneer de meester Victor MARENNE (27 jaar) met 41 kinderen.Fotografie is waarschijnlijk gemaakt door de leraar, amateur-fotograaf. Let op de twee sporen van clips op de bovenste rand.   (Doc.) Maguy Marenne)

I. de oude school, foto's genomen in 1945.Voorzijde links op de snelweg; recht, binnenplaats, gevel naar Bastogne.(Doc.) Maguy Marenne)

J. reproductie van een schilderij van de " Oude Forge ", oude blijft Akash en EM. Œuvre uitgevoerd na het offensief door een oom van Ms. Olivier. Opgemerkt moet worden Leiboom van de pear bomen op de gevel reparatie van fortuin van het dak en de voorste plan een "Terminal" van het dorp waar u kon levering van drinkwater. (Doc.) Maguy Marenne)